Milletlerin geleceklerine yön veren, fikirleri ve yaptıklarıyla milletinin gönlünde taht kuran müstesna şahsiyetler vardır ki geçen zamana rağmen hatıraları her dem tazedir, daima saygı ve minnetle yâd edilirler ve asla unutulmazlar.

Türk Milleti, yetiştirdiği ve tarihe mühür vuran emsalsiz şahsiyetler göz önüne alındığında başka hiçbir milletle mukayese edilemeyecek kadar özel ve saygın bir millettir. Tarih boyunca sayısız destanlar yazmış olan kahraman milletimizin, vatanımızın bağımsızlık ve hürriyeti için göstermiş olduğu büyük fedakârlığın timsali olan İstiklal Marşı ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy,  Türk milletinin vicdanının umudunun sesi olmuştur.

Bütün tersanelerin işgal edildiği, orduların dağıtıldığı, milletin tam umutsuzluğa kapıldığı, eyvah her şey bitti denildiği anda Türk milletinin şahlanışı, doğulusuyla batılısıyla, kuzeylisiyle, güneylisiyle, kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle, yek vücut büyük bir mücadelenin Şairidir Mehmet Akif Ersoy.

Mehmet Akif Ersoy Türk Milletinin sesi olmuş, ruhu olmuş, gelecek kuşaklara umudu bırakmıştır. Bir ve beraber olduğumuz, birbirimize kenetlendiğimiz zaman, her şeyin bitti denildiği anda bile neler yapabileceğini İstiklal Marşı ile göstermiştir.

Tarihteki şanlı yürüyüşümüzü, milli ve manevi değerlerimizi, bağımsızlık tutkumuzu, bayrak sevgimizi, milletçe tek yürek olduğumuzda neleri başarabileceğimizi en güzel şekilde anlatan İstiklal Marşı, Milli Mücadele döneminde olduğu gibi bugün de milletimize umut ve cesaret vermektedir.

Bizler, bugün bu topraklar üzerinde hür ve bağımsız olarak yaşıyor, büyük hedeflerimize doğru yürüyor isek, bunu İstiklâl Marşı'nı yazdıran ruha, canı pahasına bu toprakları vatan yapan ve koruyan ecdadımıza borçluyuz.

Zor imkânlara rağmen topyekûn İstiklâl mücadelesi vermiş bir millet olarak tarihimizi, vatanımızın ne şartlar altında kurtulduğunu ve hangi badireler neticesinde kurulduğunu gelecek nesillerimize aktarıp, çocuklarımıza bu bilinci aşılamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle; İstiklal Marşımızın kabulünün 100. yıl dönümünü kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, İstiklal Marşı'nın Şairi Mehmet Akif Ersoy'u ve İstiklal Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz

Şbt

Avrupa Birliği'n bu etkinlikleri Avrupa Komisyonu'nun "Güvenli İnternet Programı" desteğiyle, gençler arasında internet ve mobil cihazların güvenli ve sorumlu kullanımı teşvik eden bilgilendirme merkezlerinin Avrupa ağı olan INSAFE düzenliyor. "Güvenliği İnternet Günü"nü kutlamanın amacı olarak internetin güvenli kullanımı hakkında başta çocuklargençler ve ebeveynler olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin bilinçlendirilmesi ön plana çıkmaktadır.

Günümüzde, çocuklar ve gençler arasında internet kullanımının yanı sıra Facebook ve Twitter gibi hızla gelişen sosyal paylaşım ağlarının kullanımı da hızla yaygınlaşmaktadır. Örneğin 9-10 yaş grubu çocukların yüzde 26'sından ve 15-16 yaş grubu gençlerin yüzde 82'sinden fazlası söz konusu sosyal paylaşım ağlarında profile sahip. Bu nedenle çocukların ve gençlerin bilgisayar ve internet kullanırkan karşılaşabilecekleri tehlikeler ve riskler hakkında bilgilendirme çalışmalarının artması amaçlanmaktadır.

Türkiye'de de 2010 yılından beri "Güvenli İnternet Günü" kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

Ock

Eko Tim öğrencilerimiz ''Yağlar Neden Lavobaya Dökülmemelidir? '' seminer sunumlarını 3. ve 4. sınflara sundu.

·         İnsan sağlığına zarar verir!Kızartma amacıyla kullanılan yağlar defalarca kullanıldığında polar sayıları yükselir ve kanserojen madde haline gelir. Kullanılmış yağ kesinlikle bekletilip tekrar kullanılmamalıdır. Kızartmalarda kullanılan bitkisel yağların tekrar kullanılması mide ve kolon kanseri gibi hastalıklara sebep olmakla birlikte, kalp-damar hastalıklarına yakalanma riskini büyük ölçüde arttırabilmektedir.

·         İçme sularına zarar verir!1 lt atık yağ 1 milyon litre içme suyunu kirletebilmektedir. Toksik özelliğe sahip bu yağlar yeraltı sularına karışarak kısıtlı olan temiz su kaynaklarını içilemez hale getirir. Kirlenen yeraltı sularını temizlemek çok pahalı ve zordur. Yeraltı suları her ülke için önemli bir içme suyu kaynağıdır.

·         Akarsuları, gölleri ve denizleri kirletir!.Evdeki atık su borularını tıkar!...

·         Şehir kanalizasyon sistemini tahrip eder...!Sınıflarda öğrencilere deney eşliğinde sunum yapıldı.

.

Ock

AYDINLIK GELECEK TASARRUFLA GELECEK!• Enerji kaynaklarını tutumlu bir şekilde kullanmamız için neler yapıyoruz? Eko Tim öğrencilerimiz sularımızı boşa harcamama, yanan ışıklar eğer gereksizse söndürme,  geri dönüşümü olabilen atıklarımızı atık kutularında toplamamız gerektiği ile ilgili resim ve sloganlar hazırladı.

•  Öğrencilerimiz okulumuzda enerji kaynaklarımızı doğru kullanmamızı anlatan uyarı levhaları hazırlayarak gerekli yerlere astı.
• Evde de uygun yerlere asabilecekleri bir levha çizdiler..
• Odadan çıkarken ışıkları kapatmak• Plastik şişeleri denize atmamak• Enerji dostu ampuller kullanmak
• Su akıtan muslukları tamir etmek• Dişlerimizi fırçalarken suyu kapatmak vb. Sınıflarda sunumlar yapıldı, Öğrencilerden enerji tasarrufu ile ilgili slogan yazması istendi. Hazırlanan sloganlar  ve resimler kolidorlara asıldı.

ENERJİMİZİ TASARRUFLU KULLANALIM!