T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / TARSUS - Borsa İstanbul İlkokulu

Haberler

Mrt

            Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı Türkiye'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin milli marşı olan İstiklal Marşı'nın kabulünün üzerinden 101 yıl geçti. 1921 yılında yapılan yarışmaya 724 eser katılmış ama Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı eser, 12 Mart 1921'de TBMM'de İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir.

             Okulumuzda da büyük bir coşkuyla törenimiz kutlanmıştır.

Mrt

              1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle Türkiye genelindeki tüm resmi ve özel okullarda eş zamanlı ''DEPREM ANI VE TAHLİYE TATBİKATI '' okulumuzda gerçekleştirildi.

              Tatbikata İlçe Kaymayamı Kadir Sertel OTCU, Milli Eğitim Müdürü Mehmet METİN,İlçe Emniyet Müdürü Ebubekir FİL ve Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet AKYOL gözlemci olarak katılarak Okul Müdürü Erol GÜLOĞLU'ndan bilgi aldı.Daha sonra sınıflara girerek öğrencilerle sohbet ettikten sonra  teşekkür ederek okulumuzdan ayrıldılar.

Şbt

 Projemizin Amacı:

             Hayatımıza uyum içinde devam edebilmek için bireysel davranışlarımızın şekillenmesi, kişiliğimizin ve karakterimizin olumlu yönde geliştirilmesi gerekmektedir. Bunun en iyi yolu da değerlerimizi öğrenip, uygulamak ve gelecek nesillere aktarmaktır.Değerler Eğitimi, toplumu oluşturan bireylerin yaşam içerisindeki davranışlarını gözden geçiren, insanlara olumlu yönde katkı sağlayan ve daha güzel, yaşanabilir bir gelecek için her insanda bulunması gereken unsurlardır.

             Eğitim toplumsal yaşam içinde evrensel, yerel ve kültürel değerler sistemini bireylere iletme noktasında oldukça önemli rol oynamaktadır. Biz de bu proje ile sevgi, saygı, hoşgörü, yardımseverlik, empati gibi değerlerimizi öğrencilerimize kazandırmak amacıyla bu projeye başladık.

Okulumuzda Projeyi; 3-D sınıfı Hediye Abaoğlu, 3- B sınıfı Demet Hiçden ve3-K sınıfı Birsen Atalay katılımıyla üç sınıf yürütecektir.

Şbt

               3/G sınıfı, öğretmenleri Ayşe Serap SULUHAN rehberliğinde  Artistic Touches to Values eTwinning Projesi kapsamında  yapmış oldukları Mandala Sanatı ile harflerden oluşturdukları 

8 FEBRUARY SAFER INTERNET DAY 2022 OUR POSTER.Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

            Okulumuzda yürütülen eTwinning projelerinden "TINY TOUCHES", "MY NATURE MUSEUM", "GAMES FROM YESTERDAY TO TODAY, FROM TODAY TO TOMORROW" ve "I LEARN BY HAVING FUN I US TECHNOLOGY CORRECTLY" projeleri Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE bülteninde İyi  Örnekler eTwinning bölümünde yer almıştır.Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

https://mersinarge.meb.gov.tr/www/2021-2022-yili-ii-donem-agustos-aralik-arge-bulteni-16-sayi-yayimlandi/icerik/165   

 İçeriğe ulaşabilirsiniz.

Ock

                 Okulumuzda 1-B, 1-H ve 2-G sınıfı öğretmenleri Ayşen KILINÇ, Fatma KAYABAŞI ve Ali ÜNAL rehberliğinde GAMES FROM YESTERDAY TO TODAY FROM TODAY TO TOMORROW adlı eTwinning projesini yürütmeye başladı.

                  Bu proje çalışmalarıyla disiplinler üstü bilgiyi sentezleyerek bilgiyi yaşam ile ilişkilendirip kalıcı hale getirmeyi,duygularımızı düşüncelerimize, düşüncelerimizi davranışlarımıza dönüştüren duygu temelli sürdürülebilirlik araçlarını kullanmayı, yerel ve küresel sürdürülebilirlik sorunlarına çözüm sunarak, kolektif katılım sağlamayı, inovasyon için yaratıcı özgüven ve 21.yy becerilerine temel oluşturmayı planladığımız  geleneksel çocuk oyunlarını Z kuşağının ilgileri doğrultusunda teknoloji ile harmanlayarak unutulmamasını sağlamayı hedeflenmektedir.

Ara

Proje hakkında

           Okulumuz 2/D sınıfının, öğretmenleri Songül KAYIŞ rehberliğinde Back To Nature (Doğaya Dönüş) Projesi başlıyor. Projemizde öğrencilerimizin eğitim sürecine aktif şekilde katılarak, yaparak yaşayarak, öğrenmelerini kendilerinin gerçekleştirebileceği bir ortam sağlamayı amaçlamaktayız. Öğrencilerimiz, çağımızın aşırı ve bilinçsiz tüketim problemine çözümler üreten, kullanılan ürünleri geri dönüştürüp doğaya yeniden kazandıran bireyler haline gelecekler. Öğrenciler buluş yoluyla öğrenme metodunu kullanacaklar, aynı zamanda yapılan renkli etkinliklerle keşfetmenin heyecanını yaşayacaklar. Öğrencilerimizin her noktada aktif olacağı projemizde, hem eğlencenin hem de öğrenmeye karşı motivenin üst seviyelerde olacağını düşünüyoruz. Öğrencilerimizin öğrendiklerini aktarabilen, araştıran, sorgulayan, yeniyi arayan bireyler olabilmesi projemizin temel hedeflerindendir. Yapılacak olan grup çalışmalarıyla da takım çalışması ruhunu geliştirebilecekler.

Ara

          Tarsus'un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü okulumuzda düzenlenen törenle coşku içinde kutlandı.

Ara

Okulumuz 1/G ve 1/H sınıfı öğrencileri öğretmenleri Zeynep ŞİMŞEK ve Fatma KAYABAŞI rehberliğinde My Nature Museum  eTiwinning Projesi kapsamında Tarsus Müzesi ' ni ziyaret etti.

Ara

    Milli  Eğitim  Bakanlığı'nın ''Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi '' kapsamında Mersin ili Tarsus ilçesinde kütüphane açılışı için seçilmiş olan Borsa İstanbul İlkokulu'nda İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Sezai EROL ve Engin ÖZEL 'in katılımı ile kütüphanemizin açılışını gerçekleştirdik.Kütüphanemize kitap bağışında bulunan öğretmen , öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Dünya Engelliler Günü,Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılından bu yana 3 Aralık 'ta kutlanan uluslararası bir farkındalık günüdür.Hükümet desteği ve sivil toplum organizasyonlarıyla birlikte bu özel günün kutlanması çeşitlilik göstermektedir.Borsa İstanbul İlkokulu olarak bu yıl ki programımızı  Şube Müdürü Sezai EROL,Otizm Derneği Başkanı Fatih DÜZENLİ,Görme Engelliler Derneği Başkanı Fikri TOPUZ ,Sakatlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali ÇELİK,Ram Müdürü Levent Ceylan,öğrenci ve velilerin katılımı ile konferans salonumuzda gerçekleştirdik.

Kas

            1-G sınıfı ve 1-H sınıfı öğretmenleri Zeynep ŞİMŞEK ve Fatma KAYABAŞI rehberliğinde TINY TOUCHES adlı yeni bir e Twinning projesine başlıyor.

 

Proje hakkında

            Projemiz okuma yazma sürecini proje tabanlı eğlenceli ve eğitici etkinliklerle daha eğlenceli hale getirerek kalıcı öğrenmeyi sağlamak;çağın gerektirdiği dijital bilgileri kullanmak;öğretmen,öğrenci ve veli etkileşimini artırmak amacıyla kurulmuştur.

 

 

HEDEFLER

-Etkili bir okuma yazma öğretimini gerçekleştirmek.

-Öğrenmeyi öğrenen , bilgiyi kullanan, sorgulayan bireyler yetiştirmek.

-Web 2.0 araçlarını tanıyan, aktif kullanan bireyler olmalarını sağlamak.

-Bireysel farklılıkları olan her öğrenciyi bu sürece dahil etmek.

- Değerlerimizi kullanarak okuma yazma sürecini zenginleştirmek.

 -Öğrencilerin merak ve özgüven duygusunu geliştirmeyi , araştırma yapmayı, işbirliği içinde çalışmayı, yaratıcı düşünmeyi geliştirmek.

 

 

 

ÇALIŞMA SÜRECİ

-Projemiz Eylül ayında başlayıp Nisan ayında tamamlanacaktır.

-Projemizdeki  tüm ortaklarla etkileşimli bir çalışma planlamaktayız. Ortaklarla etkili iletişim halinde olarak yürüteceğiz.

-Eylül ayında başlamayı düşündüğümüz projemizi içinde bulunduğumuz süreçle ilgili verilen kararlara göre güncellemeyi planlıyoruz.

-Her ay okuma yazma sürecini destekleyen etkinlikler yapılarak en az bir Web 2.0 aracı kullanılacaktır.

-Projemiz öğrenci merkezli olup, öğrenci yönlendirmesiyle değişiklik gösterebilir.

Kas

             Yüce Önder Mustafa Kemal ATATÜRK, vefatının 83.yıldönümünde  okulumuzda düzenlenen anma programıyla anıldı.Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK 'e   sevgi,saygı ve sonsuz minnetle bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz.

Kas

2-8  Kasım  Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle LÖSEV Adana Sorumlusu  Büşra KAYNAK tarafından okulumuz konferans salonunda öğrencilerimizin farkındalığını arttırmak ve bilinçlendirmek amacıyla seminer verildi.

Küçücük yaşlarına rağmen büyük bir savaşın üstesinden gelmeye çalışan o güzel kalplere acil şifalar,sağlık ve mutlulukla dolu yarınlar dileriz.

Kas

OKULUMUZ 1/E SINIFI ÖĞRETMENİ AYŞEMİN AVCI, ÖĞRENCİLERİ İLE BİRLİKTE YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA EKİM AYINDA BAŞLAYIP HAZİRAN AYINDA BİTECEK OLAN  "ÇEVRECİ TAYFA" ADLI  E-TWINNING PROJESİNE BAŞLAMIŞTIR. BU PROJEDE HER AY ÇEVRE İLE İLGİLİ ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER YAPILACAKTIR.