T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / TARSUS - Borsa İstanbul İlkokulu

12 MART İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA GÜNÜ

Başta ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.Okulumuzda İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u anma  programı yapılmıştır.

      İstiklal Marşı, büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kaleminden, milletimizin gururunu, bağımsızlık sevdasını ve vatan sevgisini yansıtan eşsiz bir eserdir. Türk milletinin varoluş mücadelesini, istiklal ve hürriyet arayışını ifade ederken, aynı zamanda birlik ve beraberlik duygularımızı da pekiştirir. İstiklal Marşı’nın dizeleriyle özdeşleşen değerlerimizi, gelecek kuşaklara aktarmanın önemini bir kez daha hatırlıyoruz.İstiklal Marşı’nı okurken, her bir dizesinin içinde gizlenen milli şuur ve vatan sevgisini hissetmek, bizlere büyük bir gurur ve sorumluluk veriyor.

 

Türk gençliği, unutma! İstiklal Marşı korkma diye başlar!
O şiir bir daha yazılmaz. Onu kimse yazamaz. Onu ben de yazamam. Onu yazmak için o günleri yaşamak lazım. O şiir artık benim değiIdir. O, milletin malıdır. Benim millete karşı en kıymetli hediyem budur. Allah bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın! M. Akif Ersoy

22-03-202422-03-202422-03-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.03.2024 - Güncelleme: 22.03.2024 08:09 - Görüntülenme: 32
  Beğen | 0  kişi beğendi